Rootline

Goerner Formpack

Fluxul de lucru

Content

Managementul de proiect ca misiune posibilă

Management de proiect – un cuvânt la modă pe care mulţi îl propovăduiesc. Goerner s-a ocupat cu îndrumarea proiectelor în cadrul unui amplu proces de dezvoltare şi au făcut din managementul acestora o misiune posibilă. Astfel garantăm partenerilor şi clienţilor noştri o creştere palpabilă a eficienţei, rapiditate, resurse calitative şi costuri avantajoase cuantificabile şi, în plus, soluţii individuale.

Firma noastră este astfel organizată, încât putem adapta repede şi simplu la cerinţele de planificare şi producţie ale pieţei şi clienţilor.

 

Ne ghidăm după cerinţele clientului.
Cadrul de formare cu funcţionare verticală cu diverse instrumente de modelare a fibrei.

 

 

Rezultat perfect cu cea mai nouă tehnologie CAD şi know-how-ul cel mai cuprinzător.

Ne ghidăm după cerinţele clientului.

Soluţiile optime aplicate individual le garantează clienţilor noştri avantaje de costuri şi eficienţa ambalajelor: Precizie, protecţie, stabilitate, rapiditate la manipulare. Dorinţa dumneavoastră - noi propunem soluţii şi idei inovative. Competenţa de soluţionare reprezintă prioritatea în toate etapele:

 

Asistare personalizată de la definirea design-ului până la livrare

Dezvoltare individuală a design-ului

Vizualizare şi construirea modelului

Dezvoltarea până la producţia de serie

 


 

Realizarea sculelor
Realizarea sculelor

 

 

Realizarea sculelor

Cei care lucrează standardizat, ajung arareori la exclusivitate.

Instrumentele standardizate sunt o soluţie nepotrivită pentru soluţii individuale. Firma noastră dezvoltă şi realizează instrumentele necesare la faţa locului, pe baza celei mai noi tehnologii CAD. Scopul comun al echipei noastre calificate şi experimentate este permanent acela de a ţine în mâini, la sfârşitul unei zile reuşite, un ambalaj de protecţie cu dimensiuni precise, la un înalt nivel de calitate.

 

 

Producţia

Ştim care este scopul nostru. Ştim ce este necesar în realizarea lui. Ne pricepem pur şi simplu la ceea ce facem.


Pregătirea materialului fibros

Deşeurile de hârtie şi carton sunt dizolvate într-o cadă de malaxare şi apoi sunt pompate într-o cuvă pentru pastă groasă. Apoi, pasta groasă este diluată la aprox. 6 % şi este ghidată în cuva de lucru.

 


Cadrul de formare

Cadrele de formare cu funcţionare verticală se scufundă cu instrumentele în cuva de lucru. Instrumentul aspiră amestecul prin sită. Fibrele sunt reţinute de sită şi formează astfel o componentă fasonată. După formare, componentele fasonate sunt preluate de pe sită cu ajutorul contraformei şi a vidului şi sunt depuse pe tronsonul de uscare.

 


Tronson de uscare

Tronsonul de uscare este format dintr-o bandă de transport de tip grilaj, care permite trecerea aerului. Uscătoarele suflă aerul încălzit prin gazul lichefiat pe componentele fasonate. Umiditatea finală a componentelor fasonate este de aprox. 5 procente. La final sunt extrase componentele fasonate şi sunt depuse pe paleţi.

 

Presa de formare şi ştanţa

În funcţie de dorinţa clientului, componentele fasonate pot fi presate. Într-o presă, componentele fasonate sunt stabilizate şi fixate cu precizie sub efectul căldurii. Suplimentar pot fi incluse diverse mulaje sau perforări.

 

 

Îmbunătăţire

Prin pluşare este posibilă colorarea specială şi structurarea fără probleme a suprafeţei. Astfel sunt realizate suprafeţe catifelate, de ex. cu fibre vâscoase sau fibre poliamidice.

 

 

Descărcare